VID OSLABIO, PA SLUŠA TV PRENOS: Baka Milka iz Župe, najstariji navijač Novaka Đokovića, napunila 105 godina

S. BABOVIĆ

26. 10. 2020. u 07:52

JEDAN je od najvatrenijih navijača Novaka Đokovića u Srbiji, a izvesno najstariji - baka Milka Cvetković iz Gornjeg Stupnja kod Aleksandrovca - proslavila je 105. rođendan! U vreme epidemije neuništiva Župljanka pozdravlja se pesnicom i kaže kroz smeh da se čuva od "mlađih" ljudi, od 50 ili 80 godina, jer je čula upozorenja lekara da mlađi lako prenose kovid 19.

ВИД ОСЛАБИО, ПА СЛУША ТВ ПРЕНОС: Бака Милка из Жупе, најстарији навијач Новака Ђоковића, напунила 105 година

Slavljenica u krugu porodice / Foto S. Babović

- Vodim računa, kako ne bi, svi moramo da se čuvamo - preporučuje baka Milka. - Da bi bila još mlađa, moji su mi na tortu stavili pet svećica, iako imam 105. Rešili su da krenem od "nule" i da zaboravimo čitav jedan vek. Jer, ja još sama prostirem veš i ložim vatru, a pomalo me "zanosi" samo kada naglo ustanem. Nešto mi je vid oslabio, pa mi sad drugi naglas čitaju novine, a i više ne mogu da odgledam ceo teniski meč, pa Noleta pratim tako što slušam prenos na televiziji.

Baka Milkini potomci brižno prate svaki njen korak, iako je i sa štapom hitrija nego mnogi srednjoškolci.

- Redovno se čujemo, viđamo koliko možemo i često smo jedni drugima podrška - kaže unuk Anđelko Cvetković.

Inače, detinjstvo je provela u Bitolju, sve do 1928, a sanjala je da postane učiteljica. Sinovi Radoslav i Milovan su osnovali svoje porodice, pa je tako vremešna Župljanka dobila tri unuka, sedmoro praunučadi, a najmlađi na rođendanskom slavlju je bio čukunuk Filip Kostić, delija od godinu i po.

MOTIKA

ZA trgovca Miljana Cvetkovića se udala 1935. i živela u srećnom braku sve do njegove smrti, 1976.

- Isprva su njegova braća zazirala zbog toga što sam za ondašnje prilike bila školovana, sa maturom, pa su se pribojavali da neću hteti poljoprivredne poslove. Ali, ja nikada nisam bežala od motike - veli Milka koja od lekova pije samo terapiju koja reguliše rad srca i pritisak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)