OGREV ZA 1.000 PORODICA: Kikinda izdvojila sedam miliona dinara za drva socijalno ugroženim domaćinstvima

R. Šegrt

24. 10. 2020. u 10:35

GRAD Kikinda i ove godine obezbediće ogrev za pojedine kategorije socijalno ugroženih domaćinstva i za tu namenu iz gradskog budžeta opredeljeno je oko sedam miliona dinara.

ОГРЕВ ЗА 1.000 ПОРОДИЦА:  Кикинда издвојила седам милиона динара за дрва социјално угроженим домаћинствима

Foto R. Šegrt

Kako je u petak izjavio Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada, drva za ogrev trebalo bi da dobije oko 1.000 domaćinstava.

- Prednost pri dodeli imaće porodice sa troje i više dece, dobrovoljni davaoci krvi, staračka domaćinstva, pojedinci i porodice sa hronično obolelim članovima, one koje imaju osobe sa smetnjama u razvoju ili invalidna lica, kao i socijalno ugrožene osobe koje odabere komisija koja će razmatrati pristigle prijave - objasnio je Bogdan.

Raspodela ogreva počeće ranije nego prošle godine, već sredinom novembra, a broj korisnika ovog vida pomoći je skoro duplo veći. Bogdan naglašava da je ova akcija, u stvari, pomoć građanima, a ne obezbeđenje ukupno potrebne količine ogreva za zimu.

Radi nabavke drva za ogrev za ovu akciju Grad Kikinda je raspisao javnu nabavku, na koju su ponude dostavile dve firme, iz Vlasotinca i Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest