POZITIVAN JOŠ JEDAN LESKOVČANIN U Jablaničkom okrugu minule sedmice osmoro pozitivnih na koronu

I.M.

23. 10. 2020. u 12:35

MEĐU 35 rezultata koji su, u poslednja 24 časa, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) pozitivan nalaz na infekciju virusom korona ima još jedan Leskovčanin.

ПОЗИТИВАН ЈОШ ЈЕДАН ЛЕСКОВЧАНИН У Јабланичком округу минуле седмице осморо позитивних на корону

Foto: I.M.

U odnosu na ukupan broj pristiglih rezultata u ovom gradu je uzorkovano 30 pacijenata, a infekcija je potvrđena kod jedne nezaposlene osobe.

Leskovački ZZJZ je saopštio da se, iz laboratorije „Vatreno oko“ u Nišu, očekuje još 30 rezultata za osobe koje su uzorkovane na teritoriji Jablaničkog okruga.

Sa područja ovog okruga u proteklih sedam dana prisustvo virusa je laboratorijski potvrđeno kod osam od 172 testirane osobe. Od tog broja u Leskovcu je uzorkovano 130, a virus je potvrđen kod šest pacijenata. Dva pozitivna slučaja registrovana su u Vlasotincu, dok novoobolelih u ostalim lokalnim samoupravama nije bilo.

Virusom su inficirana dva penzionera, dve nezaposlene i četiri zaposlene osobe. Prisustvo virusa je registrovano svakodnevno izuzev u sredu kada od 13 pristiglih rezultata ni jedan nije imao pozitivan nalaz.

Nadležni i dalje apeluju na građane da se strogo pridržavaju svih mera donetih radi sprečavanje širenja opakog virusa. U kovid delu leskovačke Opšte bolnice na lečenju su tri pacijenta i svi su na terapiji kiseonikom.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!