ZBOG PIJANIH MLADIĆA OPET SREĐUJU UČIONICE: Zbog podmetnutog požara ponovo radovi u tek rekonstruisanoj školi kod Varvarina (foto)

S. BABOVIĆ

15. 10. 2020. u 10:27

VIŠE od 4.000 knjiga i dve prostorije Osnovne škole “Sveti Sava” u Bačini kod Varvarina izgorele su u junu u požaru, koji su izazvali pijani mladić iz sela, zbog čega su ponovo počeli radovi u tek rekonstruisanim prostorijama.

ЗБОГ ПИЈАНИХ МЛАДИЋА ОПЕТ СРЕЂУЈУ УЧИОНИЦЕ: Због подметнутог пожара поново радови у тек реконструисаној школи код Варварина (фото)

Foto: N.P.

 Čak 3.000 kvadrata školskog prostora temeljno je sređeni i adaptirano i dobar deo posla već je bio završen, kada se dogodio incident.

Kako je za “Novosti” posvedočila direktorka škole Svetlana Pejić,deo škole je uništen maltene uoči tehničkog prijema zgrade.

- Predstoji nam borba za obnavljanje dela objekta koji je postradao usled vatre i dima - rekla je Svetlana Pejić. Garež je ostavio ozbiljan trag na spratu.

Školska zgrada u Bačini sagrađena je davne 1970.godine i od tada nije ozbiljnije renovirana. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uložila je 114 miliona dinara u novu fasadu, hidroizolaciju, zamenu stolarije,r ekonstrukciju kupatila. Dograđena je i sanirana prostorija za predškolski program, fiskulturna sala, kao i podrum gde je zamenjen sistem za grejanje na čvrsto gorivo.

- Škola se sada greje na pelet, što će svakako doprineti i uštedi novca namenjenog troškovima grejanja - navodi Violeta Lutovac-Đurđević, predsednica opštine Varvarin, koja je sa saradnicima obišla radove. - U narednom periodu radiće se i na nabavci i zameni školskog inventara, klupa i stolica.

U međuvremenu je fond bioblioteke obovljen zahvaljujući donatorima,a organizacija rada škole se jedno vreme prilagođavala novonastalim okolnostima. Materijalna šteta nastala požarom procenjena je na četiri miliona dinara.

Osnovnu školu “Sveti Sava” pohađa 190 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju