PETOČLANA PORODICA OSTALA BEZ KROVA: U Kucuri kod Vrbasa izgorela kuća Stevana i Suzane Necić - bračnog para sa troje dece (FOTO)

Z. Rajić

11. 10. 2020. u 18:17

POŽAR koji se ove nedelje dogodio u Romskoj ulici u Kucuri kod Vrbasa ostavio je bez krova nad glavom petočlanu porodicu.

ПЕТОЧЛАНА ПОРОДИЦА ОСТАЛА БЕЗ КРОВА: У Куцури код Врбаса изгорела кућа Стевана и Сузане Нецић - брачног пара са троје деце (ФОТО)

Foto S.S.

Vatra je u popodnevnim satima, pod zasad neutvrđenim okolnostima, zahvatila skromnu kuću bračnog para Stevana i Suzane Necić, koji imaju tri kćeri, od deset, pet i dve godine. Srećom, niko nije nastradao, jer je Suzana, dok je kuća gorela, bila sa decom kod svoje majke u Vrbasu, a Stevan je uspeo da izmakne opasnosti.

Ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kucure brzo je stigla na mesto požara, ali su uprkos tome od kuće ostali samo zidovi, jer je sve drugo, i spolja i iznutra, izgorelo. Plamen je za svega nekoliko minuta progutao krov, prozore, vrata i sav nameštaj i garderobu, jer se kuća, zapravo, sastojala od samo jedne prostorije, pošto je druga, koja je manja, bila bez vrata i prozora i imala samo imitaciju krova. Vatrogasci su, ipak, bili od velike pomoći, jer su sprečili da se požar proširi na okolne kuće, koje su vrlo blizu one koja je izgorela.

POMOĆ IZ HOLANDIJE

SUBOTIN napominje da je kuća Necića pre požara bila predviđena za renoviranje donacijom i radom aktivista NVO "Pomoć istočnoj Evropi" iz Holandije, ali je ova organizacija popravila kućerak Stevanove sestre, koja je dobila prednost kao samohrana majka. Volonteri iz Holandije nisu odustali od pomoći Necićima, ali je njihov dolazak u Kucuru sprečila korona.

Apel za pomoć porodici Necić odmah je uputio sveštenik evanđeoske crkve u Kucuri Aleksandar Subotin, koji godinama posredstvom domaćih darodavaca i stranih humanitarnih organizacija obezbeđuje pomoć za ugrožene ljude, mahom pripadnike romske zajednice.

- Znam da su ljudi angažovani u raznim akcijama za pomoć bolesnoj deci, ali sam zamolio sve, koji su u mogućnosti, da pomognu i Necićima. Poziv je urodio plodom, pa smo za porodicu, koja živi od socijalne pomoći, već obezbedili potrebnu garderobu, školski pribor za najstariju devojčicu i polovni nameštaj i tehniku - krevete, vitrine, šporet, televizor... Pomoć je stigla iz Kucure i obližnjih sela, kao i Bačke Palanke i Vrbasa - naveo je Subotin.

Foto S.S.

Za obnovu izgorele kuće nabavljeni su i prozori, vrata i crep, a još uvek se prikuplja ostali građevinski materijal. Stevan je rekao da će radnike za podizanje kuće obezbediti iz svoje familije.

Porodica je privremeno smeštena u stanu Stevanove rođene sestre, u istom dvorištu, koja se sa detetom preselila kod majke.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave