KINEZI BI U LESKOVCU DA PRAVE LEKOVE: Gradonačelnik Goran Cvetanović održao video-konferenciju sa stranim investitorom

I. MITIĆ

15. 10. 2020. u 07:44

PRVI čovek Leskovca Goran Cvetanović je početkom sedmice održao prvu video-konferenciju sa potencijalnim investitorom iz Kine koji namerava da u gradu na Veternici otvori svoj novi ogranak.

КИНЕЗИ БИ У ЛЕСКОВЦУ ДА ПРАВЕ ЛЕКОВЕ: Градоначелник Горан Цветановић одржао видео-конференцију са страним инвеститором

Cvetanović (desno) sa saradnicima ispred ekrana / Foto GU u Leskovcu

Na zvaničnoj prezentaciji lokalne samouprave je navedeno da su predstavnici kineske kompanije koja se bavi proizvodnjom medikamenata za lečenje kardiovaskularnih bolesti izneli svoj plan i očekivanja od domaćina, a Leskovčani ocenjuju da bi realizacija ove investicije - pored poboljšanja poslovne klime i smanjenja nezaposlenosti - imala i veliki značaj za dalju borbu čitavog sveta protiv pandemije.

Inače, pomenuti video- -sastanak je protekao u skladu sa očekivanjima obe strane, a predstavnici kineske kompanije su izrazili zadovoljstvo mogućnostima koje Leskovac nudi, pa će razgovori biti nastavljeni...

Podsetimo, nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) upravo je grad na Veternici uvrstila među retke lokalne samouprave koje su tri puta privlačnije stranim investitorima - zahvaljujući odgovornom rukovođenju i dobroj saradnji sa privredom. To je potvrdila i Nacionalna asocijacija za lokalni ekonomski razvoj (NALED) kada je Leskovcu, po četvrti put, dodelila sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, sa visokim procentom ispunjenosti zahtevanih kriterijuma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!