BIĆE "ČVARKIJADE", MAKAR IŠAO U ZATVOR: Slaven Batočanin ne odustaje od čuvene manifestacije

B. PUZOVIĆ

09. 10. 2020. u 16:40

IZ Zavoda za javno zdravlje u Valjevu stiglo je negativno mišljenje o održavanju Festivala duvan-čvaraka, planiranog za predstojeći vikend, idejni tvorac ove manifestacije Slaven Batočanin najavljuje da će manifestacije biti, po cenu da on plati kaznu, ili ode u zatvor.

БИЋЕ ЧВАРКИЈАДЕ, МАКАР ИШАО У ЗАТВОР: Славен Баточанин не одустаје од чувене манифестације

Foto: B. Puzović

Grad Valjevo povukao se iz organizacije, a Batočanin naglašava da "Čvarkijada" mora biti održana, jer je jubilarna, 15. po redu.

Policijskoj upravi u Valjevu već je podneo prijavu za održavanje skupa za narednu subotu i nedelju, u kojoj je naveo da očekuje do 30 posetilaca, što je maksimum na osnovu odluke Kriznog štaba Srbije. U mišljenju ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje stoji da je još na snazi vanredna situacija na području Valjeva, kojom se suspenduju sve manifestacije i sportska takmičenja.

- Primetno je da u Valjevu danima nema novih slučajeva korone, mladi su uveče na ulicama, bili su i vašari, nedavno je u hramu održan šestomesečni parastos preminulom episkopu Milutinu, gde je bio ceo gradski krizni štab i niko nije nosio masku - nabraja Batočanin. - Pokušao sam nadležnima da predočim da će učesnici Festivala duvan-čvaraka držati distancu, nositi maske, poštovati sve mere, ali je odgovor bio negativan, da je nemoguće ići protiv zakona i da Grad u manifestaciji neće učestvovati.

- Festival će biti skroman, bez prodajnih izložbi i koncerata, već samo uz proizvodnju i prodaju duvan-čvaraka . - Održaćemo "Čvarkijadu", pa neka bude i samo 11 oranija, kao prvi put. Grad je planirao fond za ovu manifestaciju, ali je odustao zbog epidemije.

Foto: B. Puzović

 

CELA SRBIJA

MANIFESTACIJA je posvećena duvan-čvarcima, gurmanskom specijalitetu svojstvenom za valjevski kraj. Okupljala je veliki broj žitelja Valjeva, Kolubarskog okruga, i čitave Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća