BEZ CVOKOTANJA, PO ISTOJ CENI: Javno-Komunalno Preduzeće "Toplana" u Loznici spremno za početak grejne sezone

V. Mitrić

05. 10. 2020. u 10:30

AKO je suditi po stanju postrojenja JKP "Toplana" i obezbeđenim količinama energenata, grejna sezona u Loznici može odmah da počne.

БЕЗ ЦВОКОТАЊА, ПО ИСТОЈ ЦЕНИ: Јавно-Комунално Предузеће Топлана у Лозници спремно за почетак грејне сезоне

Foto I. Mitrić

Direktor ove gradske firme Miodrag Dišić kaže da cena od 5,74 dinara po kilovatu nije menjana već osam godina i ostaće ista bar na početku predstojeće sezone, iako je "Toplana" još od kraja devedesetih godina prošlog veka nasledila tešku finansijsku situaciju, dodatno zakomplikovanu činjenicom da je za polovinu grada paru godinama obezbeđivao samo jedan dobavljač koji je fakturisao onoliko koliko mu je trebalo.

Miodrag Dišić, Foto I. Mitić

- Izgradnjom nove, savremene toplane situacija je znatno povoljnija, mada još nismo rešili sve probleme, ali se trudimo da Lozničani to ne osete. Da bismo uspeli, lokalna samouprava nam daje subvencije koje samo za ovu godinu iznose 14 miliona dinara, pa će grejna sezona početi na vreme, 15. oktobra - kaže Dišić.

U "Toplani", inače, očekuju završetak kotlarnice koju u krugu lozničke Opšte bolnice gradi država, a kada bude predata pomenutom gradskom preduzeću, biće obezbeđeno grejanje i za još 24.000 "medicinskih" kvadrata. Štaviše, i drugi delovi grada bi se snabdevali toplotnom energijom dobijenom od ekološki prihvatljivih gasa ili sečke, a ne kao dosad od loženja mazuta gotovo u strogom centru grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju