SPREMNA POSTROJENJA: Koliko će u Loznici iznositi cena grejanja po kilovatu

V.Mitrić

28. 09. 2020. u 18:45

Što se tiče stanja postrojenja JKP „Toplana“ i obezbeđenja energije, grejna sezona može da počne koliko sutra, rekao nam je diplomirani ekonomista Miodrag Dišić, generalni direktor tog Javnog komunalnog preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

СПРЕМНА ПОСТРОЈЕЊА: Колико ће у Лозници износити цена грејања по киловату

Foto V. Mitrić

Cena grejanja,koja iznosi 5,74 dinara po kilovatu, nije menjana već osam godina, a tako će  biti i na početku ove grejne sezone, poručuje naš sagovornik.

„Toplana“, iz prošlosti, još od kraja devedesetih godina vuče teške novčane muke,  koje su uvećane u uslovima kada je za polovinu grada, godinama, paru obezbeđivao samo jedan dobavljač i, praktično, bio u prilici da traži para koliko hoće.Izgradnjom nove, savremene toplane, situacija je znatno povoljnija, ali godine pre toga su ostavile takav trag da se firma, sa gradom, bori da izađe skoro iz začaranog finansijskog kruga.

-Naši sugrađani ne zavise odmuka u našem poslovanju, jer, uz svesrdnu podršku grada i sopstvenim maksimalnim zalaganjem, uspevamo da svake grejne sezone grejemo stambeno komunalni prostor i valjano i jako jeftino –kaže direktor Dišić. –Da bi to moglo, grad nam daje subvencije čiji je iznos samo za ovu godinu 14 miliona dinara.Grejna sezona će početi, po kalendaru, 15. oktobra, a ako bude trebalo i ranije na najbolji mogući način za naše korisnike.

U „Toplani“ očekuju završetak kotlarnice u krugu Opšte bolnice u Loznici, koju gradi država i planira da je preda ovog gradskom preduzeću.U tom slučaju „Toplana“ bi grejala  još 24 hiljade kvadranih metara prostora, koliko ima u bolničkom krugu.Konačno,  ova ustanova, kao i drugi delovi grada, grejali bi se na ekološki valjano gorivo,  na gas ili sečku, a ne, kao sve do sada, mazutom u centru grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?