POTVRDA VERE, LJUBAVI I MIRA: U Ušću na Ibru osveštani temelji budućeg pravoslavnog hrama (FOTO)

G. Ćirović

04. 10. 2020. u 13:55

U PRISUSTVU gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, sveštenika Žičke eparihije i brojnih meštana, episkop žički Justin u nedelju je u rudarskoj varošici Ušće u Ibarskoj klisuri osveštao temlje budućeg pravoslavnog hrama posvećenog Sretenju Gospodnjem.

ПОТВРДА ВЕРЕ, ЉУБАВИ И МИРА: У Ушћу на Ибру освештани темељи будућег православног храма (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

- U varošici Ušće već postoji jedna mala crkva, ali će izgradnjom novog hrama biti podmirene potrebe ne samo meštana ovog, već i svih okolnih sela ušćanskog i studeničkog kraja. Nema lepšeg mesta za novi hram od podnožja srednjovekovne Studenice i nadam se da će izgradnja, u skladu sa mogućnostima, brzo biti završena – naglasio je gradonačelnik Terzić.

Po rečima Dejana Aleksića, predsednika Crkveno-građevinskog odbora, izgradnja ove crkve u varošici pedesetak kilometara udaljene od Kraljeva, finasiraće se donacijama pojedinaca, uspešnih privrednika, preduzeća i udruženja.

- Od donacija dobrih ljudi zavisi i građevinska dinamika i kada će hram biti završen, ali nama je najvažnije da smo započeli značajan poduhvat za ceo ovaj kraj – rekao je Aleksić. - Ova crkva predstavljaće ponos našeg mesta i biće svojevrsna potvrda vere ljubav i mira. Svi koji ga podižu, ne podižu ga u svoje, već u ime i slavu Boga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!