BESPLATNA DEGUSTACIJA ZA POSETIOCE: “Vinska promenada” sutra u Paraćinu

Z.Rašić

02. 10. 2020. u 20:36

БЕСПЛАТНА ДЕГУСТАЦИЈА ЗА ПОСЕТИОЦЕ: “Винска променада” сутра у Параћину

Foto: Z. Rašić

"VINSKA promenada” u gradu na Crnici, četvrta po redu, neće izostati ni ove godine, mada se organizuje sa oko mesec i po zakašnjenja zbog kovida-19. Tradicionalna manifestacija okupiće dvadesetak vinarija iz regije “Tri Morave”, a održava se u subotu, 3. oktobra, od 17 sati, na prostoru ispred poznatog restorana “Galerija”.

Kako ističu organizatori, Vinski viteški red Pomoravskog okruga “Steva Pisar 1805” i Turistička organizacija opštine Paraćin, to je prilika da proizvođači predstave svoja vina,  a posetioci da ih besplatno degustiraju i uvere se u kvalitet. Prethodne tri godine “Promenada” na otvorenom i isprobavanje “božanske kapljice” bilo je pravo letnje osveženje, a ovom prilikom, budući da se organizuje kasnije zbog epidemiološke situacije, važno je da se stabilizuje vreme, odnosno da ne bude kiše.

 Turistička organizacija u Paraćinu veliku pažnju posvećuje razvoju vinske kulture i, u skladu sa tim, vinskom turizmu, pa razvija manifestacije ovog tipa. Pored starijih “Dana vina” koji se održavaju u Trešnjevici svake godine početkom marta, Paraćin je postao prepoznatljiv i po “Salonu vina” u Hotelu “Petrus”, dok je “Vinska promenada” novija manifestacija, ali sa velikim potencijalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Raja

03.10.2020. 03:07

Smesno! Paracin proizvodi vino, pomoravlje se bacilo na vino. Ceo svet samo njih ceka da krenu sa vinom sa ukusom banane ili egzoticnog voca. Srbija je zemlja sljive a ovi nista nisu razumeli ama bas nista! Neznam ko ih je slagao da je u vinu novac!