NEOBIČNA RAZGLEDNICA SVILAJNCA: Izložba u centru za kulturu

Z. Gligorijević

01. 10. 2020. u 22:03

IZLOŽBA “Svilajnac leti 2020” biće otvorena sutra u Centru za kulturu u Svilajncu u 19 sati. Postavku će činiti 61 fotografija 47 autora, koje su proglašene za najbolje na foto-konkursu istoimenog naziva, koji je trajao od 17. jula do 18. septembra.

НЕОБИЧНА РАЗГЛЕДНИЦА СВИЛАЈНЦА: Изложба у центру за културу

Foto: Centar za kulturu

- Konkurs je pokrenut s idejom da promoviše lepote naše opštine i da na kreativan i zabavan način naše sugrađanemotiviše da svoju pažnju usmere na okolinu u kojoj žive. Tako smo u neobičnim okolnostima, izazvanim virusom korona, dobili razglednicu Svilajnca koju su kreirali oni koji ga najbolje poznaju i najviše vole – Svilajnčani–direktor Centra za kulturu Jelena Dimitrijević.

Tokom konkursa svakog petka pet odabranih fotografija objavljivano je na fejsbuk stranici Centra za kulturu Svilajnac u albumu "Onlajn galerija petkom". Izložba će biti otvorena u galeriji Centra od 2. do 30. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu