NOVA MANIFESTACIJA U VRŠCU: "Vršačka prirodnjačka jesen" počinje u oktobru

J. J. BALjAK

26. 09. 2020. u 10:25

PRIRODNjAČKO društvo GEA i Udruženje "Tačka susretanja" pokreću novu manifestaciju u Vršcu – "Vršačka prirodnjačka jesen", koja će se održavati početkom oktobra.

НОВА МАНИФЕСТАЦИЈА У ВРШЦУ: Вршачка природњачка јесен почиње у октобру

Foto: Privatna arhiva

Ideja je potekla iz činjenice da je poslednjih godina interesovanje za očuvanje prirode i životne sredine značajno poraslo, budući da je čovek svojom nemarnošću i neodgovornošću zapostavio njene važne segmente.

- Da bismo umeli da zaštitimo i unapredimo sve prirodne resurse, prvo se moramo upoznati sa prirodom kraja u kom živimo. Zato je ideja da sugrađanima, a pre svega osnovcima i srednjoškolcima, kroz ovu manifestaciju predstavimo vidljiv i nevidljiv svet Vršačkih planina i šire regije – ističu organizatori.

Na tribinama će eminentni govornici izlagati svoje istraživačke radove u četiri oblasti – biljke, gmizavci i vodozemci, ptice i sisari.

Foto: Privatna arhiva

Prvo predavanje će u petak, 2. oktobra, održati biolozi iz Novog Sada, dok će sutradan vršački herpetolog Milivoj Krstić govoriti o gmizavcima. Naredni vikend, 9. i 10. oktobar, predviđeni su za priče Milivoja Vučanovića, vršačkog ornitologa amatera, o pticama, kao i za predavanje direktora Prirodnjačkog muzeja u Beogradu o sisarima. Sva predavanja počinju u 17 časova, u "Salonu kod Porte".

Predviđeno je da manifestacija sadrži i radionice i istraživanja na terenu, ali će to ovoga puta izostati, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024