JEDINI GRAD U SRBIJI SA „PLAKETOM ČASTI“: Kikindi zvanično uručena nagrada Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

R. Šegrt

18. 09. 2020. u 21:40

UKLjUČENjEM putem linka Stefana Šenaha, člana Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču, u petak je zvanično „uručena“ „Plaketa časti” koju je dodelila pomenuta skupština.

ЈЕДИНИ ГРАД У СРБИЈИ СА „ПЛАКЕТОМ ЧАСТИ“: Кикинди званично уручена награда Парламентарне скупштине Савета Европе

Foto: R. Šegrt

Tako Kikinda jedina u Srbiji ima ovo prestižno priznanje. Ovo je treća visoka nagrada od Saveta Evrope, jer je pre tri godine Kikinda najpre dobila “Evropsku diplomu”, a pre dve godine “Počasnu zastavu”. Kikinda je sada na korak od "Evropske nagrade", najvišeg priznanja, za koje može da konkuriše već sledeće godine.

- “Plaketa” je deo “Nagrade Evrope”, ustanovljena je 1955. godine. Za svaki grad to je značajno priznanje. Cenim vašu evropsku posvećenost i trud koji ulažete, kao i život vaše višenacionalne sredine. U kratkom roku ste dobili tri nagrade, a ova je posebno važna jer poboljšavate ljudske i medicinske uslove. Čestitam i želim da čestitam i na projektu koji uključuje Srbiju, Hrvatski i Mađarsku koji promoviše evropske vrednosti. Želim da osvojite i finalnu nagradu – rekao je Šenah, član Potkomisije za “Evropsku nagradu”.

Foto: R. Šegrt

Komunikacija je uspostavljena na simuliranoj sednici Skupštine grada kojoj su prisustvovali učenici sve četiri kikindske srednje škole. Gradonačelnik Nikola Lukač ocenio je da je ovo istorijski dan za grad i građane Kikinde.

- Savet Evrope prepoznao je izuzetne napore koje naš grad ulaže u promociju evropskih vrednosti, multikulturalizma, solidarnosti, internacionalne saradnje i rada na bratimljenju gradova. “Plaketa časti” simobolizuje evropski ideal, sve vrednosti koje on predstavlja, te možemo reći da je ovo istorijski dan za naš grad i građane. Ovo je kruna dugog i plodnog rada svih onih koji jedna grad čine funkcionalnim. Zajedno radeći, vodeći se politikom predsednika Aleksandra Vučića, bliži smo EU više nego ikada – rekao je Lukač zahvaljujući na nagradi.

Građanima Kikinde novo evropsko priznanje čestitao je i Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a