EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: 25. dan bez novoobolelih od Kovid-19!

M. B.

18. 09. 2020. u 10:30

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: 25. дан без новооболелих од Ковид-19!

Foto M. B.

PROTIČE 25. dan u Rudničko-takovskom kraju, bez ijednog potvrđenog novog slučaja zaraze kovidom-19, po svim rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu od 24. avgusta nadalje, pristiglim do danas.

U Opštoj bolnici nema pacijenata koji se leče od korona virusa. U Kovid ambulanti Doma zdravlja povećan je broj osoba, koje se na taj virus testiraju prvi put.


Statistika epidemije u ovom kraju zvanično ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od korona virusa obolelo je 125 lica, uz sedam smrtnih ishoda.

- U Kovid ambulanti u drugom „piku“ ukupno je urađeno 1.228 testova, od čega 488 nazofaringealnih briseva i 740 seroloških testova. Juče, 17. septembra, pregledano je 17 osoba, uzeto šest briseva, urađena tri serološka testa. Nije bilo hospitalizacija – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)