OBIJENA CRKVA POKROVA PRESVETE BOGORODICE U BABINOM MOSTU

D.Z.

utorak, 15. 09. 2020. u 14:16

ОБИЈЕНА ЦРКВА ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У БАБИНОМ МОСТУ

Foto D.Z.

CRKVA Pokrova presvete Bogorodice u Babinom Mostu, većinski srpskom selu u opštini Obilić, obijena je i opljačkana u ponedeljak uveče.

Presečene rešetke na prozoru sa istočne strane svetinje i ispreturanu unutrašnjost svetinje uočio je jutros sveštenik Aleksandar Našpalić pojasnivši da su kamere ne pomerene kako ne bi snimile skrnavljenje i upad u crkvu.


-Iako su u pitanju sitne krađe jer u crkvi ne držimo veće količine novca, daleko je veća šteta na samom objektu odnosno unutrašnjosti zbog oštećenja koja se tim provalama i pljačkama nanose- istakao je sveštenik Nešpalić dok meštani ovog sela kraj magistralnog puta Priština -Kosovska Mitrovica ističu da skrnavljenje i pljačka svetinje unosi dodatan nespokoj među njima, jer su i oni smai kao i njihova imovina često na meti napada i pljački Albanaca.

Inače, u Babinom Mostu trenutno živi 160 srpskih porodica sa blizu hiljadu Srba i tridesetak albanskih , odnosno oko 150 Albanaca a crkva pokrova Presvete Bogorodice  bila je  do sada  više puta na meti napada lopova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)