SADA IMAJU I PRAVNOG VLASNIKA: U Subotici i Senti ozakonjen veliki broj objekata u javnoj svojini

J. L.

14. 09. 2020. u 23:40

PREDSTAVLjANjEM postignutih rezultata, danas u Gradskoj kuću u Senti, završen je projeat „ Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ na kojem su partneri bili Grad Subotica i Opština Senta.

САДА ИМАЈУ И ПРАВНОГ ВЛАСНИКА: У Суботици и Сенти озакоњен велики број објеката у јавној својини

Foto: Arhiv "Novosti"

U okviru projekta, u Subotici u je ozakonjeno 88, a u Senti 20 nelegalnih objekata u javnoj svojini, 20 je etažirano, a osam brisano iz registra. U Senti je usaglašena evidencija za 659 objekata.

- Od oko sedam hiljada nelegalnih objekata u ovoj opštini, čak 1.800 je u javnoj svojini - objašnjava Rudolf Cegledi, predsednik opštine, dodajući da ovo veliki pomak od kojeg će lokalna samouprava svakako imati korist u budućnosti.

Kako objašnjava menadžerka grada Zagorka Panić, u Subotici je evidentirano oko 250 nelegalnih objekata u javnoj svojini, a osim što je veliki broj legalizovan ovim putem, i Gradska uprava je iz budžeta legalizovala još oko 50, čime je početna cifra prepolovljena.

Projekat je realizovan u okviru programa „Eksčendž 5“ koji finansira Evropska unija, trajao je 21 mesec, a njegova ukupna vrednost bila je 240.000 evra. Cilj je bio povećanje efikasnosti i transparentnosti javne uprave u ove dve lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri