GRAD JE ANDREJU POKLONIO STAN: Uručeni ključevi od prvog socijalnog stana u Kisačkoj 55

Z. GRUMIĆ

12. 09. 2020. u 12:40

NOVOSAĐANKA Mirjana Pavlović i njen sin Andrej, kome je u Beču obavljena transplantacija srca, juče su iz ruku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića dobili ključeve stana u zgradi u Kisačkoj ulici broj 55 i tako su, posle dugogodišnjih podstanarskih muka i borbe s bolešću, konačno dobili svoj krov nad glavom.

ГРАД ЈЕ АНДРЕЈУ ПОКЛОНИО СТАН: Уручени кључеви од првог социјалног стана у Кисачкој 55

Foto Pres služba Grada

Taj stan površine 37,9 kvadratnih metara, na drugom spratu stambeno-poslovne zgrade građene za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, dodeljen je na osnovu zaključenog ugovora za kategoriju "samohrani roditelj deteta sa transplantiranim organom".

- Ovo je za nas spas - kaže Mirjana ne skrivajući uzbuđenje i sreću. - Godinama smo bili podstanari i teško izlazili na kraj s računima i drugim troškovima. Posle transplantacije srca obavljene u Beču, dve godine nisam mogla da radim i da zarađujem za život. Andrej je, uprkos svemu, redovan student treće godine ekonomije. Borili smo se na sve moguće načine. A sada ne mogu ni da iskažem koliko sam uzbuđena. Zahvaljujući našem gradu i gradonačelniku ne moramo više da brinemo gde ćemo. Uz sve Andrejeve muke, selili smo se nekoliko puta.

Uručujući ključeve prvim stanarima u zgradi, izgrađenoj iz budžeta Grada preko Stambene agencije i Uprave za imovinu, gradonačelnik je naveo da će tu još osam stanova biti dodeljeno besplatno, različitim kategorijama dok će 26 stambenih jedinica biti prodato po nekomercijalnoj ceni od 92.000 dinara za kvadratni metar.

- To je iznos od 783 evra po kvadratu. A u ovom kraju grada cene kvadrata se kreću oko 1.400 evra - naveo je Vučević dodajući da je za tih 26 stanova podneto više od 300 zahteva.

Ti socijalni stanovi biće otplaćivani u 240 mesečnih rata, odnosno na rok od 20 godina. Zgrada je bila završena još pre skoro četiri godine ali je zbog tehničkih nedostataka i drugih problema njeno useljenje stalno odgađano.

 
DODELA U OKTOBRU

ODLUKA o dodeli socijalnih stanova u Kisačkoj 55 trebalo bi da bude doneta idućeg meseca.

- Pred komisijom je težak zadatak. Ako ne bude sudskih sporova i pravnih zavrzlama, spremni smo da u oktobru izađemo pred Skupštinu grada sa odlukom o dodeli stanova - poručio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“