PLAKETA GARDI VOJSKE SRBIJE: Sutra završna svetkovina manifestacije "Vidovdanska loza"

V. Mitrić

11. 09. 2020. u 15:06

ZAVRŠNA svetkovina tradicionalne manifestacije „Vidovdanska loza“, koju organizuje Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika, biće održana sutra (subota) u svečanoj sali Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, pošto nije bilo uslova da za održavanje, na Vidovdan, 28 juna, zbog vandrednog stanja koje je u Kragujevcu bilo poglašeno zbog korona virusa, rekao nam je akademik Dragan Damnjanović, predsedavajući SKANU, koja u svojim redovima ima više od 100 univerzitetskih profesora i doktora nauka iz najrazličijih oblasti, među kojima i iz inostranstva.

ПЛАКЕТА ГАРДИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Сутра завршна светковина манифестације Видовданска лоза

Foto: V. Mitrić

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ Kragujevac dobiće nagradu „Vidovdanski vez“ za očuvanje kulturnih vrednosti, koju će da primi direktor Vladimir Đorđević.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac dobitnik je „Vidovdanskog srca, za nesebičnu humanost i sveukupnu požrtvovanost u borbi za zdravlje ljudi i protiv Kovida 19. Advokatska komora Kragujevac zaslužila je priznanje ,,Reč Vidovdana,, za sveukupnu i materijalnu pomoć građanima u borbi protiv ,,Kovida 19“, U ruke Zorana Virića ude „Ruka prijateljstva“ za doprinos turizmu na Zlatiboru, Orden Milunka Savić, nagradu za viteštvo, zaslužilaje Jasmina Rajković, načelnica Policijske stanice Kragujevac, a uzdarje Sveti knez pripalo je Vasiliju Periću, načelniku opštine Ugljevik, u Republici Srpskoj za sveobuhvatni progres, doprinos negovanju naše kulturne i nacionalne baštine, unapređenu kulturnog života i podršku ovrazovanju i umetnosti. Ovo priznanje će dobiti i Radivoje Dašić, zamenik načelnika PU Kragujevac.

Ordenom Nikola Tesla će se okititi Milan Ćirović iz Kragujevca ѕa poslovne uspehe u korist Kragujevčana. Odlikovanje Danilo Lazović zaslužio je Ivan Vučković za filmski uspeh.

Glumac Nikola Rakočević dobija nagradu „Lazarevu pohvalu", a njegova koleginica, Ana Sakić „Jefimijin vez“.

Plaketu dobija Tim inženjera fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu i „Mind“ industrijskog sistema pod vođstvom prof.dr Nenada Grujovića i Garda Vojske Republike Srbije povodom 190 godina postojanja i ostvarenih rezultata u borbi protiv „Kovida 19“.

Plaketu će da dobije i profesor dr Petar Veselinović-dekan Ekonomskog fakulteta.

Tu su i uzdarja za majke sa više dece i to Radu Vasiljević „Pehar majke Jugovića“,Sanja Janković „Srce majke Jugovića“, Vesna Radovanović „Pehar majke Jugovića“ i Jasmina Filić „Srce majke Jugovića“. V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna