MEĐU NOVOOBOLELIMA I DETE: Još dva pozitivna uzorka na infekciju virusom korona u Jablaničkom okrugu

I. M.

11. 09. 2020. u 15:23

PREMA izveštaju leskovačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) na području Jablaničkog okruga laboratorijski su potvrđena još dva slučaja obolevanja od virusa korona.

МЕЂУ НОВООБОЛЕЛИМА И ДЕТЕ: Још два позитивна узорка на инфекцију вирусом корона у Јабланичком округу

Foto: I. Mitić

Među novoobolelima su po jedna osoba iz Leskovca i Vlasotinca i to penzioner i dete. Trenutno se čekaju rezultati za još 43 uzorkovane osobe.  

U poslednjih sedam dana virus korona je potvrđen kod 12 od 311 testiranih osoba. Ovim virusom je inficirano osam pacijenata iz Leskovca i četiri iz Vlasotinca, dok u ostalim opštinama Jablaničkog okruga nije bilo povećanja broja obolelih. 

Od početka epidemije u ovom okrugu koronom je zaraženo 1600 pacijenata. U Leskovcu je potvrđeno 1270, a u Vlasotincu 168 slučajeva zaraze.

U kovid delu leskovačke Opšte bolnice, u njenoj Službi za infektivne bolesti, na lečenju je i dalje osmoro pacijenata od kojih su četiri na terapiji kiseonikom.       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)