PREPOLOVLJEN BROJ ĐAKA: U Domu učenika srednjih škola u Zrenjaninu 148 srednjoškolaca

B. GRUJIĆ

10. 09. 2020. u 13:21

MADA je prvobitno planirano da u Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" bude smešteno 296 đaka, taj broj je prepolovljen.

ПРЕПОЛОВЉЕН БРОЈ ЂАКА: У Дому ученика средњих школа у Зрењанину 148 средњошколаца

Foto. Grad Zrenjanin

Kako ističe direktor Dobrica Brdarić, trenutno ih je smešteno 148, uz napomenu da će i računi za smeštaj biti umanjeni, zbog situacije sa pandemijom.

Najviše učenika koji su smešteni u zrenjaninskom domu za srednjoškolce, po tradiciji ima Medicinska škola, a direktorica Sanja Kukolj, kaže da su se u dogovoru sa upravom doma, u školi trudili da naprave raspored i da neki učenici putuju, a neki su smešteni u internatu.

– Ove godine imali smo 140 učenika prijavljenih za dom, a odmah smo taj broj podelili i 70 ih pohađa nastavu onlajn, od ukupno 204 učenika iz Žablja, Čuruga, Kovačice, Idvora, Vrbasa i mesta u okolini Zrenjanina, koji svi putuju svakodnevno na nastavu - ističe Sanja Kukolj, direktorica srednje Medicinske škole, uz napomenu da učenici nisu u prilici da praksu rade, kao što je to uobičajeno u bolnici u Zrenjaninu. - Škola je dodatno opremila tri kabineta u kojima će se dok traje pandemija korona virusa, odvijati praktična nastava.

Slična situacija je i u ostalim zrenjaninskim srednjim školama. U Domu učenika su samo đaci iz najudaljenijih mesta, neki nastavu prate onlajn, a većina njih iz sela u okolini, svakodnevno putuje, uz striktno pridržavanje svih mera zaštite, kako u školi, tako i van nje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri