JEVTIĆ I RODE O VAŠINGTONSKOM SPORAZUMU: Prosperitet i budućnost omladine na Kosovu glavne teme razgovora

D.Zečević

sreda, 09. 09. 2020. u 20:46

ЈЕВТИЋ И РОДЕ О ВАШИНГТОНСКОМ СПОРАЗУМУ: Просперитет и будућност омладине на Косову главне теме разговора

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

VAŠINGTONSKI sporazum, poslednja runda razgovora između delegacija Prištine i Beograda u Briselu, planovi ministarstva po pitanju povratka i reintegracije povratnika, izrada Zakona o povratku, izazovi nevećinskih zajednica, prosperitet i budućnost omladine na Kosovu, vladavina prava, bile su glavne teme o kojima se razgovaralo tokom sastanka ministra za zajednice i povratak, Dalibora Jevtića i novog ambasadora Savezne Republike Nemačke na Kosovu, Jorna Rodea (Jörn Rohde).

Naime, kako se navodi u saopštenju za javnost dvojica zvaničnika su sesaglasili da uspeh dijaloga zavisi od sprovođenja postignutih sporazuma i da je posebno važno da obični ljudi imaju konkretnu korist od toga.

Ambasador Rode je istakao činjenicu da je Vlada Nemačke godinama unazad veoma posvećena unapređenju uslova života svih građana na Kosovu.

Na dužnosti novog ambasadora na Kosovu, Jorn Rode je stupio krajem jula ove godine i ovo je njegov prvi zvanični susret sa ministrom Jevtićem. Zahvalivši ministru na srdačnoj dobrodošlici, ambasador je istakao svoje uverenje da će njihova saradnja u budućnosti biti na visokom nivou.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)