ČETIRI NOVOOBOLELA: U Leskovcu raste broj zaraženih virusom korona

I. Mitić

08. 09. 2020. u 11:36

POSLE dužeg perioda kada su dnevni izveštaji o infekciji virusa korona u Leskovcu i na području Jablaničkog okruga govorili da nema novozaraženih ili su beleženi tek pojedinačni slučajevi u utorak je laboratorijski potvrđeno oboljevanje od ovog virusa kod četiri osobe i sve su sa područja Leskovca.

ЧЕТИРИ НОВООБОЛЕЛА: У Лесковцу расте број заражених вирусом корона

Foto: I. Mitić

Radi se o zaposlenim licima čija je infekcija potvrđena među 42 uzorkovana pacijenta sa područja Leskovca, dok 21 rezultat sa preostalog dela teritorije okruga ima negativan nalaz, saopštavaju iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ).

Iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ čeka se na još 38 rezultata za osobe koje su uzorkovane u leskovačkom ZZJZ, ovdašnjoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja u opštinama okruga.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu prisustvo virusa korona je potvrđeno kod ukupno 1595 pacijenata, od čega samo u Leskovcu – 1268. U Vlasotincu je potvrđeno 165, Lebanu 79, Medveđi 44, u Bojniku 33, a u Crnoj Travi šest slučajeva virusne infekcije.

Poslednjih nedelja broj zaraženih korona raste samo u Leskovcu i Vlasotincu dok u ostalim opštinama nema novoobolelih.

Prema poslednjem izveštaju iz leskovačke Opšte bolnice u njenoj Službi za infektivne bolesti na lečenju je osmoro zaraženih koliko ih je bilo i prethodnog dana, a u međuvremenu nije bilo prijema kao ni otpusta pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)