TRI PRVAČIĆA IZ DOMA ĐAKOVIĆA: Vojislav, Dušan i Vukašin su u istom odeljenju

Z. RAJIĆ

03. 09. 2020. u 09:40

BRAĆA Vojislav, Vukašin i Dušan, trojke supružnika Slađane i Mirka Đakovića, prvačići su OŠ "Vuk Karadžić" u Crvenki.

ТРИ ПРВАЧИЋА ИЗ ДОМА ЂАКОВИЋА: Војислав, Душан и Вукашин су у истом одељењу

Foto: Privatna arhiva

 Svaki je dobio svoj komplet udžbenika i različitu torbu, u istom su odeljenju, kod učiteljice Dragane Maravić, jer su mnogo vezani jedan za drugog, iako bi majka volela da se u školi malo više osamostale i da svaki nađe svog druga.

- Samo da virus ne prekine nastavu, jer mi je želja da u školi steknu radne navike i odgovornost - kaže mama Slađana.

Braća su se u vrtiću lepo družila sa drugarima, a i u kraju gde žive imaju veliko društvo, ali je majka primetila da i u igri stalno traže jedan drugog i da se teško razdvajaju.

- Svaki ima svoju sobu, ali Vukašin spava sam u svojoj, a Vojislav i Dušan zajedno. Njih dvojica su se u vrtiću zaljubila u istu devojčicu, a Vukašin se o tome nije izjašnjavao. Njega zanimaju kompjuteri i telefoni, Vojislav obožava da igra fudbal, a Dušan trenira karate, sve bi da proba i da stalno bude u akciji - opisuje majka.

Tata Mirko ističe da su dečaci tri različite ličnosti, koji se zbog toga međusobno i pokače, ali se brzo izmire i izljube.

Foto: Privatna arhiva

- Vojislav je najemotivniji, Vukašin je neustrašiv, a Dušan je obazriv i ne voli nepravdu. Iako su rođeni istog dana, vode računa o tome ko je najstariji, a ko najmlađi. Tako Dušan traži da Vojislav učini neku uslugu kao najstariji, iako bi trebalo da to uradi on kao najmlađi - priča tata uz osmeh.

Đakovići imaju i ćerku Dunju, koja je sedam godina starija od braće. Slađana kaže da nije lako podizati četvoro dece i da je očekivala da će Mirko biti stroži u vaspitanju sinova, ali je on čak i popustljiv.

- Od čelične discipline efikasniji je rad, a naša tri momka pokazuju da će biti vredni, jer vole da borave u voćnjaku, u radionici i oko kamiona - zaključuje tata.

TRI CRVENAČKE TROJKE


SLAĐANA i Mirko su osim ćerke želeli još jedno dete, a dobili su tri sina odjednom. Prethodne trojke, pre njihovih, u Crvenki su rođene pre 40 godina. Na nove se u ovoj varošici, međutim, nije dugo čekalo, jer je još jedan bračni par pre četiri godine dobio tri dečaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna