MASKE SA GRBOM REPUBLIKE SRPSKE: Dodik spremio poklon prvačićima

S. M.

27. 08. 2020. u 20:24

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik, u saradnji s Republičkom upravom Civilne zaštite, podržao je inicijativu da za sve prvačiće u Republici Srpskoj budu izrađene zaštitne maske, koje su spremne i biće dostavljene svim školama u Srpskoj prije početka školske godine.

МАСКЕ СА ГРБОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Додик спремио поклон првачићима

Foto: Srna

Reč je o Dodikovoj donaciji, a maske sa grbom Republike Srpske biće podeljene u nastojanju da se širi svest o potrebi zaštite najmlađih školaraca.

- Želimo da u vreme epidemije širimo osećaj odgovornosti. Verujemo da će to njima biti interesantno jer se na svim maskama nalazi grb Srpske. Verujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja njihovih roditelja, nastavnika i svih zajedno, rekao je Dodik.

On je zahvalio Republičkoj upravi Civilne zaštite koja je pomogla u realizaciji ove ideje.

Foto: Srna

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je po ideji srpskog člana Predsedništva BiH ova uprava, u saradnji sa "Sana Lineom" iz Kozarske Dubice uspela da uradi zaštitne maske za sve prvačiće.

On je naveo Novitović da će 10.000 zaštitnih maski biti dostavljeno za školama za 206 škola prema spisku koji je dostavilo Ministarstvo prosvete i kulture.

-Maske mogu da se peru, pamučne su i ekološka boja je na njima. Najbitnije je da se i u svesti dece izgradi odgovornost. Ovo je primer da zajedničkim snagama moramo delovati u svim aktivnostima za sprečavanje širenja virusa korona u Srpskoj, naglasio je Novitović.

U osnovne škole upisano je 9.099 prvačića, a najviše ih je u Osnovnoj školi (OŠ) "Branko Radičević" u Banjaluci, gdje će prvi razred pohađati 239 đaka, dok je u OŠ "Josif Pančić" u Kozici, opština Oštra Luka, upisan samo jedan prvačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)