STOČAR ZATEKAO JEZIV PRIZOR U ŠTALI: Uginula jedna krava, još dve u teškom stanju, sumnja se da su otrovane

A.Rovčanin

29. 08. 2020. u 12:33

STOČARU Esku Poturaku iz sela Zavinograđe kod Brodorava u teškoj muci uginula je jedna krava, dok se druge dve nalaze u teškom stanju i pitanje je da li će preživeti. Tri krave, od kojih je živeo, pretpostavlja se da su otrovane.

СТОЧАР ЗАТЕКАО ЈЕЗИВ ПРИЗОР У ШТАЛИ: Угинула једна крава,  још две у тешком стању, сумња се да су отроване

Foto: A.Rovčanin

Esko je u svojoj štali pre nekoliko dana zatekao užasan prizor,kada je ušao da nahrani stoku. Jedna krava tresla se i ispuštala užasne krike, dok su druge dve takođe bile u lošem stanju.

- Popodne sam dovezao seno, kako bi jele i sve je bilo u redu. Uveče kad sam došao jedna krava se tresla i ispuštala strašne krike, ubro zatim je i uginula. Druga je u jako lošem stanju, takođe se neprestano trese i vidi se da se strašno muči. Treću smo jedino useli da spasimo. One ne idu na ispašu, već im ja donosim pokošenu travu. Pretpostavljam da su tako pojele neki otrov, ova koja je preživela verovatno je pojela manje – uznemireno priča za “Novosti” Esko Poturak.

Ovom poljoprivredniku one su mu bile jedini izvor prihoda i trovanje krava pretstavlja veliki udarac na njegov kućni budžet i samu egzistenciju.

Iz lokalne samouprave poručuju da će Esku nadoknaditi štetu, ukoliko se utvrdi da je stoka otrovana

- Opština je dužna da obezbedi rovokopač, i svi troškovi uklanjanja uginule stoke idu na njen račun. Pomoćićemo i domaćinu koliko je to u našoj moći. Samo ukoliko su krave zaražene, sa dokazaom o tome isplaćuje se šteta u iznosu od 30 odsto - kazao je Zoran Despotović član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024