KAZNE I DO 75.000 DINARA: Zabranjena upotreba električnih trotineta u pešačkim zonama u Kraljevu

G.Ć.

19. 08. 2020. u 15:40

ZBOG sve češće upotrebe popularnih električnih trotineta tamo gde to nije dozvoljeno, odnosno u pešačkim zonama, na trgovima i u delovima naselja gde je dozvoljen isključivo saobraćaj pešaka, Saobraćajna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije u Kraljevu pojačaće kontrolu upotrebe ovog prevoznog sredstva.

КАЗНЕ И ДО 75.000 ДИНАРА: Забрањена употреба електричних тротинета у пешачким зонама у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Odeljenje inspekcijskih poslova u svom saopšenju za javnost, upozorilo je roditelje maloletne dece, rođake i druga punoletna lica koja, u ime maloletnika, uz lične isprave iznajmljuju električne trotinete, da to čine na ličnu odgovornost, imajući u vidu da nisu ispoštovane nikakve mere bezbednosti i zaštite kako lica koja upravljaju trotinetom tako i slučajnih prolaznika i pešaka.


U saopštenju se dodaje i da se trotineti kreću velikom brzinom i predstavljaju bezbednosni rizik, pa mogu izazvati povrede, ali i daleko veće posledice.
- Obaveštavamo građane da će Saobraćajna inspekcija i Komunalna milicija, u skladu sa svojim ovlašćenjima, podnositi prekršajne prijave, pri čemu je za fizička lica zaprećena kazna od pet do 75.000 dinara — navodi se u Saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja