REŠENJE ZA KAFILERIJU U ZRENJANINU: Hladna plazma "ubija" smrad

B. G.

18. 08. 2020. u 08:45

ZRENjANINSKOJ kafileriji i upravi ovog grada na obalama Begeja, nedavno je beogradska kompanija ponudila trajno rešenje problema neprijatnih mirisa iz prerade životinjskih otpadaka.

РЕШЕЊЕ ЗА КАФИЛЕРИЈУ У ЗРЕЊАНИНУ: Хладна плазма убија смрад

Foto privatna arhiva

Upravo je smrad iz pogona "Prekona" bio razlog višemesečnih protesta Zrenjaninaca.

Beograđani nude sistem koji koristi inovativnu tehnologiju hladne plazme i može se implementirati na postojeći cevovod koji se koristi za ekstrakciju vazduha iz pogona, a ovo rešenje je do sada, primenjeno u mnogim fabrikama koje se bave proizvodnjom hrane za kućne ljubimce u Evropi i Aziji.

- Vazduh bi se tretirao pomoću sistema pre ulaska u centrifugalni ventilator koji se trenutno koristi u "Prekonu" - poručuju stručnjaci beogradske kompanije. Model zavisi od kapaciteta koji se ugrađuju za odstranjivanje mirisa, a rezultat je nezutralizacija čak 95 odsto mirisa. To znači da bi bez ograničenja mogli da prečiste kompletan vazduh koji kafilerija u Zrenjaninu izbacuje u spoljašnju sredinu i smradom muči građane Zrenjanina.

Vladimir Dragić, iz Udruženja "Stop kafileriji", kaže za "Novosti da su građani Zrenjanina, spremni na svaku vrstu saradnje i trajnog reševanja problema neprijatnih mirisa iz kafilerije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna