KUPATI SE MOŽE ISTOVREMENO NAJVIŠE 250 LJUDI: Na bazenu u Kikindi će ponovo moći da treniraju plivači, vaterpolisti i ronioci

R. Šegrt

17. 08. 2020. u 15:17

KIKINĐANI od ponedeljka ponovo mogu da koriste otvorene bazene Sportskog centra “Jezero” u tom gradu, a od utorka se ponovo otvaraju i bazeni u Banatskom Velikom Selu.

КУПАТИ СЕ МОЖЕ ИСТОВРЕМЕНО НАЈВИШЕ 250 ЉУДИ: На базену у Кикинди ће поново моћи да тренирају пливачи, ватерполисти и рониоци

Foto: R. Šegrt

Osim građana na bazenu će ponovo moći da treniraju plivači, vaterpolisti i ronioci, kojima je bazeb najviše i potreban.

ŽETONI ZA KONTROLU

Iz SC “Jezero” saopšteno je da će se, kako je to bilo i na početku kupališne sezone, broj kupača regulisati narandžastim žetonima, koji će se izdavati svakom kupaču. Tako će se uvek tačno znati koliko osoba je u objektu.

Odluku i ponovnom radu bazena doneo je gradski Krizni štab na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje.

Ponovni rad bazena moguć je jer je epidemiološka situacija u gradu mnogo povoljnija nego što je to bilo 14. jula kada je kupališna sezona prekinuta zbog većeg broja građana zaraženih koronavirusom. 

Sada je situacija bolja, ali će broj kupača biti ograničen na 250 osoba istovremeno. 

- Pre početka rada bazena zraditi kompketnu dezinfekciju prostora i opreme. Na ulazu u objekat svakodnevno postavljati dezo barijere. Ležaljke svakodenvno prati i dezinfikovati. Redovno kontrolisati ispravnost vode u bazenima prema važećem pravilniku. Ograničava se broj korisnika bazena na 250 osoba istovremeno. Ležaljke postavljati na dva metra udaljenosti – neki su od zaključaka Kriznog štaba koje Sportski centar “Jezero” mora da poštuje na bazenima u gradu i u Banatskom Velikom Selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri