RADOST ZA MALIŠANE IZ STOPANJE: Đoković pomaže rekonstrukciju vrtića

S. BABOVIĆ

13. 08. 2020. u 16:57

FONDACIJA našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića pomaže rekonstrukciju obdaništa u selu Stopanja kod Trstenika, a s početkom radova krenulo se u četvrtak.

РАДОСТ ЗА МАЛИШАНЕ ИЗ СТОПАЊЕ: Ђоковић помаже реконструкцију вртића

Foto opština Trstenik

U ceo projekat, koji će omogućiti 75 novih mesta za decu iz ovog i obližnjih sela, investira se 24 miliona dinara, a osim rekonstrukcije, planirana je i dogradnja tri nove radne prostorije.

- Čak 657 mališana koji žive na teritoriji opštine Trstenik,na žalost, nema mogućnost da pohađa vrtić i zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove-napominje Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković,dodajući da je osnovna želja Fondacije da ovom donacijom omogući da što veći broj dece u lokalnoj zajednici ostvari uslove za predškolsko obrazovanje.- Ukupna kvadratura novog objekta iznosiće oko 280 kvadrata, tako da će rekonstrukcija vrtića omogućiti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima.

Vrednost donacije Đokovićeve fondacije iznosi 12 miliona dinara, od čega će 10 miliona biti namenjeno izvođenju radova. Preostala dva miliona upotrebiće se za opremanje novog vrtića.

- Izgradnjom ovog objekta poboljšavaju se uslovi za kvalitetan rani razvoj i odrastanje dece kao i doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja na celoj teritoriji opštine, a naročito u sredinama koje imaju problem sa demografijom-napominje Aleksandar Ćirić,predsednik opštine Trstenik.- Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos, zbog svega što su Novak i Jelena Đoković i Fondacija učinili za našu državu, i što će u narednom periodu učiniti za Trstenik, a nama će to biti dodatni motiv da nastavimo ulaganja naročito u stvaranje boljih uslova za najmlađe generacije.

Foto opština Trstenik

Direktorka PU „Biseri“ Marina Petrović istakla je važnost ove saradnje koja će olakšati život kako mališanima, tako i njihovim roditeljima.Saradnja PU “Biseri”, opštine i Fondacije Novak Đoković omogućila je, prema njenim rečima, realizicaiju ideje o uvođenju programa celodnevnog boravka u vrtiću, čime će se značajno olakšati život deci i roditeljima iz ovog kraja.

Foto opština Trstenik

FONDACIJA POMOGLA 45 VRTIĆA U SRBIJI

FONDACIJA Novak Đoković rekonstruisala je ili izgradila 45 vrtića i na taj način pomogla više od 22.000 dece. Organizovala je i obuke za blizu 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji.U Fondaciji podvlače da im je cilj da najmlađima pruže idelane uslove za rast i razvoj, a na prvom mestu-podsticjano okruženje za učenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili