ŠTRAJK ZBOG ŽRTAVA KORONE: Protest radnika u "Magna sitingu" u Odžacima

Z. RAJIĆ

11. 08. 2020. u 21:19

RADNICI kanadske fabrike "Magna siting" u Odžacima, koja proizvodi presvlake za automobilska sedišta, održali su jednosatni štrajk upozorenja zbog toga što su im, kako su objasnili, kolege preminule od posledica virusa korona.

ШТРАЈК ЗБОГ ЖРТАВА КОРОНЕ: Протест радника у Магна ситингу у Оџацима

Foto privatna arhiva

Oni smatraju da se virus proširio jer poslodavac nije obezbedio potrebne epidemiološke uslove za rad.

Predsednik fabričke organizacije Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dalibor Antanasijević predočio je da je kovid 19 uzeo dve žrtve u "Magni", navodeći da je reč o radnicama Mirjani Obradović i Vesni Turkić. Antanasijević je dodao da je, prema saznanjima ISS, korona pokosila još najmanje četiri osobe, članove porodica radnika "Magne". On sumnja da menadžment krije broj zaraženih radnika, te da ih je mnogo više od zvaničnih 11.

Zatečen štrajkom, koji je počeo u ponedeljak, a održan je i juče, generalni direktor je, kako nam je rečeno u "Magni", poručio da će zvanično saopštenje dati posle konsultacija s ministrom za rad Zoranom Đorđevićem, koji je 27. jula posetio ovo preduzeće i tada izjavio kako se uverio da se u "Magni" dosledno primenjuju preventivne mere.

Sindikat je zatražio hitan sastanak s rukovodstvom, kojem je izneo sedam zahteva kao uslov za nastavak rada. Traže strogu primenu svih epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati