NOVIH 16 SLUČAJEVA KORONA-VIRUSA: Još manje hospitalizovanih u Kruševcu

S.BABOVIĆ

08. 08. 2020. u 18:01

NOVIH 16 slučajeva korona-virus apotrvđeno je u rasinskom okrugu, od čega je po pet u Kruševcu i Aleksandrovcu, četiri u Trsteniku, dok su dva novoinficirana iz Brusa.

НОВИХ 16 СЛУЧАЈЕВА КОРОНА-ВИРУСА: Још мање хоспитализованих у Крушевцу

Foto: S.BABOVIĆ

Broj pacijenata koji se leče na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu se smanjuje već četvrti dan i prema podacima Zavoda za javno zdravlje, sada ih je 58. 

Od početka epidemije, u Rasinskom okrugu prisustvo virusa utvrđeno je u 1.324 jedinstvena slučajeva, a najviše u Kruševcu – 797.

U Aleksandrovcu do sada registrovan 251 slučaje KOVID-19, u Brusu-108. U Trsteniku je od početka epidemije virus potrvđen kod 74 lica, u u Varvarinu kod 48 i u Ćićevcu kod 46.

Pod zdravstvenim nadzorom je 3.773 lica iz Rasinskog okruga, dok se izlečenim smatra 914.

Foto: S.BABOVIĆ


Iako se čini da epidemija KOVID-19 donekle jenjava u Rasinskom okrugu,kako je najavljeno u petak, od ponedeljka kreće izgradnja Regionalne KOVID bolnice u Kruševcu.

Kako su “Novosti” ranije pisale, ova ustanova biće izgrađena u kasarni “Rasina” u Parunovcu i moći će da zbrinjava 500 pacijenata.

Foto: S.BABOVIĆ

Maske i rukavice i dalje obavezne

Biće to, pored Beograda, druga regionalna bolnica ovog tipa u Srbiji, a njena izgradnja i osposovljavanje deo su državne strategije za borbu protiv epidemije čiji se drugi talas očekuje na jesen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani