RASHLAĐIVANJE SAMO VAN GRADA: Kikinda uvela stroža pravila zbog korone

R. Šegrt

03. 08. 2020. u 12:30

OTVORENI bazeni Sportskog centra "Jezero" u Kikindi i Banatskom Velikom Selu ne rade od 14. jula, a zatvoreni su jer se prošlog meseca pogoršala epidemiološka situacija, pa je sada u samoizolaciji 106 građana.

РАСХЛАЂИВАЊЕ САМО ВАН ГРАДА: Кикинда увела строжа правила због короне

Foto R. Šegrt

Zato su mnogi Kikinđani proteklog vikenda rashlađenje potražili van svog grada, najčešće na reci Tisi u Kanjiži i na otvorenim bazenima u Adi.

U Kanjiži na obali takođe radi otvoreni bazen, a oni u kompleksu "Adica" kapiju za kupače otvorili su četvrtak, jer je u opština Ada najpovoljnija epidemiološak situacija u Vojvodini. Tamo su do sada registrovana samo dva pacijenta pozitivna na kovid, pa se građani mole da tako i ostane.

OTVORENA KUPALIŠTA U SOMBORU

ODLUKOM Štaba za vanredne situacije grada Sombora ponovo su otvoreni gradski bazen i gradsko kupalište Štrand. Poštujući mere koje su trenutno na snazi, na otvorenom gradskom bazenu u isto vreme može biti najviše 600, a na "Štrandu" 500 ljudi. Kupači su u obavezi da izvrše dezinfekciju ruku i prođu kroz dezinfekcionu barijeru, a na blagajni objekta, pre ulaska, kupačima će se meriti temperatura.išta su bila zatvorena od 21. jula do 1. avgusta. J. B.

- Bazeni u Kikindi i Banatskom Velikom Selu sigurno neće biti otvoreni naredne dve nedelje. Epidemiološka situacija nije povoljna za tako nešto. Čim naša ustanova gradskom Štabu za vanredne situacije dostavi informaciju da se situacija smirila i da se znatno smanjio broj zaraženih, štab će razmatrati mogu li bazeni da ponovo počnu da rade i oni će doneti odluku. Nažalost, još uvek imamo nepovoljno stanje, pa takva okupljanje građana nisu preporučljiva. U Adi je sasvim drugačije, tamo je situacija najpovoljnija u Vojvodini - objasnili su iz Zavoda za javno zdravlje u Kikindi, koji je nadležan i za potiske opštine Ada i Kanjiža.

PLAVA BANjA

ODREĐENI broj Kikinđana odlazi i na divlje kupalište Plava banja na periferiji grada. Tamo se kupaju na sopstvenu odgovornost. Zbog toga što ne rade bazeni, tamo su treninge počeli i plivači.

Od Kikinde do Ade ima 37 kilometara, ali građani idu tamo na kupanje jer su bazeni okruženi prirodnom hladovinom. Zbog prelepog ambijenta na bazene u Adi dolaze i građani iz drugih mesta, pa su se za vikend, osim kikindskih, mogle videti registracije i Bečeja, Kanjiže, Zrenjanina.

Građani Kikinde dosta idu i na reku Tisu, jer je kod Kanjiže uređen štrand, postoji i kamp, na istom mestu je i otvoreni bazen manjeg kapaciteta, koji je za vikend bio dobro posećen. Radi nekoliko restorana sa baštama.

Cena dnevne karte za bazene u Adi je 330 dinara za odrasle i 250 za penzionere i decu, što je više nego u Kikindi, gde je ulaznica za odrasle bila 200, a za decu 150 dinara. Kupališna sezona u Kikindi počela je 20. juna, a prekinuta je 14. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani