POTPISAN UGOVOR: Grade zdravstveni objekat "Kamenica 3"

Z. GRUMIĆ

30. 07. 2020. u 21:48

UGOVOR za izvođenje prve faze radova na izgradnji Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku koji je namenjen Institutu za onkologiju Vojvodine, potpisan je u Sremskoj Kamenici u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

ПОТПИСАН УГОВОР: Граде здравствени објекат Каменица 3

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Objekat Centra pozitronsko-emisione tomografije (PET) sa tri etaže biće izgrađen u prvoj fazi, a u drugoj sledi izgradnja objekta Kamenica 3 sa četiri etaže, namenjenog za sva tri kamenička instituta.

- Izgradnja ovog objekta ima izuzetan značaj za zdravstveni sistem Vojvodine i za Institut za onkologiju, jer će biti obezbeđeni mnogo bolji uslovi za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata i rad osoblja - izjavio je Mirović, napomenuvši da bolesti koje "pokrivaju" instituti u Sremskoj Kamenici čine više od 80 procenata oboljenja.

- Mesečno, od kancera u Vojvodini oboli 1.000 ljudi i taj podatak govori koliko je značajan ovaj objekat, koji će pružiti najsavremeniju zdravstvenu zaštitu.

Mirović je istakao da je time održan kontinuitet ulaganja u zdravstvo i podsetio da je Pokrajinska vlada rekonstruisala u protekle četiri godine deset klinika Kliničkog centra Vojvodine kao i sremskokamenički Institut za kardiovaskularne bolesti.

On očekuje da će, uz pomoć Vlade Srbije, na jesen početi i izgradnja blokova B i C Kliničkog centra u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade je obišao i radove na izgradnji objekta u kojem će biti smeštena magnetna rezonanca namenjena Institutu za onkologiju. Za izgradnju te zgrade i za nabavku magnetne rezonance iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno više od 126,5 miliona dinara.

POČETAK RADOVA

UKUPNA površina Kamenice 3 sa PET centrom iznosi 9.400 kvadratnih metara.

- Očekujem da će radovi početi tokom avgusta - rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, i napomenuo da će završetkom tog objekta biti stvoreni uslovi za kompletno lečenje pacijenata u sva tri instituta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)