U PASJANU BORBA PROTIV KORONE: Svakodnevno leče između pet i deset pacijenata

D. Z.

28. 07. 2020. u 15:12

У ПАСЈАНУ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Свакодневно лече између пет и десет пацијената

Foto: D. Z.

U KOVID bolnici Zdravstvenog centra iz Gnjilana sa sedištem u Pasjanu, svakodnevno se leči između pet i deset pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom od posledica korona virusa.

Prema rečima dr Zorana Perića, direktora ovog zdravstvenog centra koji opslužuje oko 30.000 žitelja kosovskog pomoravlja,  od početka tzv drugog talasa korona virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi pregledano je 500 pacijenata a testirano  njih stotinu od kojih je 40 pozitivno na kovid 19.

- Osim dve kovid ambulante , naš zdravstveni centar je oformio i kovid bolnicu u kojoj lečimo one  srednje teške slučajeve dok teže obolele šaljemo odnosno transportujemo za Vranje, Niš ili Beograd-kaže za naš list dr Perić i naglašava da u kovid odeljenju ove bolnice pacijente leče infektolozi i ostali adekvatni stručnjaci. Zbog toga s ponosom ističu da je od obolelih do sada prmeinula samo jedna osoba sa ovog područja koja je otišla na direktno lečenje u niški KBC, dok su se ostali lečili u ustanovi ili samoizolaciji uz adekvatnu terapiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)