U PASJANU BORBA PROTIV KORONE: Svakodnevno leče između pet i deset pacijenata

D. Z.

28. 07. 2020. u 15:12

U KOVID bolnici Zdravstvenog centra iz Gnjilana sa sedištem u Pasjanu, svakodnevno se leči između pet i deset pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom od posledica korona virusa.

У ПАСЈАНУ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Свакодневно лече између пет и десет пацијената

Foto: D. Z.

Prema rečima dr Zorana Perića, direktora ovog zdravstvenog centra koji opslužuje oko 30.000 žitelja kosovskog pomoravlja,  od početka tzv drugog talasa korona virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi pregledano je 500 pacijenata a testirano  njih stotinu od kojih je 40 pozitivno na kovid 19.

- Osim dve kovid ambulante , naš zdravstveni centar je oformio i kovid bolnicu u kojoj lečimo one  srednje teške slučajeve dok teže obolele šaljemo odnosno transportujemo za Vranje, Niš ili Beograd-kaže za naš list dr Perić i naglašava da u kovid odeljenju ove bolnice pacijente leče infektolozi i ostali adekvatni stručnjaci. Zbog toga s ponosom ističu da je od obolelih do sada prmeinula samo jedna osoba sa ovog područja koja je otišla na direktno lečenje u niški KBC, dok su se ostali lečili u ustanovi ili samoizolaciji uz adekvatnu terapiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO OTKRITI PREVARU? Svaki deveti polovnjak u Srbiji ima VRAĆENU KILOMETRAŽU - na šta morate obratiti pažnju pri kupovini