U PASJANU BORBA PROTIV KORONE: Svakodnevno leče između pet i deset pacijenata

D. Z.

28. 07. 2020. u 15:12

U KOVID bolnici Zdravstvenog centra iz Gnjilana sa sedištem u Pasjanu, svakodnevno se leči između pet i deset pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom od posledica korona virusa.

У ПАСЈАНУ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Свакодневно лече између пет и десет пацијената

Foto: D. Z.

Prema rečima dr Zorana Perića, direktora ovog zdravstvenog centra koji opslužuje oko 30.000 žitelja kosovskog pomoravlja,  od početka tzv drugog talasa korona virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi pregledano je 500 pacijenata a testirano  njih stotinu od kojih je 40 pozitivno na kovid 19.

- Osim dve kovid ambulante , naš zdravstveni centar je oformio i kovid bolnicu u kojoj lečimo one  srednje teške slučajeve dok teže obolele šaljemo odnosno transportujemo za Vranje, Niš ili Beograd-kaže za naš list dr Perić i naglašava da u kovid odeljenju ove bolnice pacijente leče infektolozi i ostali adekvatni stručnjaci. Zbog toga s ponosom ističu da je od obolelih do sada prmeinula samo jedna osoba sa ovog područja koja je otišla na direktno lečenje u niški KBC, dok su se ostali lečili u ustanovi ili samoizolaciji uz adekvatnu terapiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)