U GOSTIMA U NEMAČKOJ

J.S.

23. 07. 2020. u 13:10

PROJEKAT "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", u okviru rezidencijalnog programa "Umetnik u gostima" (Plants AiR), uputio je poziv svim zainteresovanim vizuelnim umetnicima i književnicima da se prijave na konkurs za umetničke posete Mađarskoj i Nemačkoj.

У ГОСТИМА У НЕМАЧКОЈ

Foto D. Dozet

Umetnici će imati priliku da u toku jeseni borave mesec dana u Regenzburgu, u Nemačkoj, gde će stvarati na temu nasleđa tog grada i njegovog značenja u svetlu sadašnjosti i budućnosti. Rok za prijavu je 15. avgust.


Pod sloganom "Nasleđe - danas/sutra", istraživaće se bogata istorija organizacije UNESCO World Heritage City of Regensburg, a intervencije mladih umetnika i umetnica funkcionisale bi po principu privremenih, "in-siti doprinosa" i izveštavanja na javnim mestima, pre svega u urbanim delovima grada ili na obali Dunava.
- Odabranim umetnicima biće obezbeđeni troškovi puta, smeštaj, troškovi materijala za izradu umetničkog dela, promocija i nadoknada za rad i putne troškove. Takođe, udruženje će im omogućiti i pristup arhivskoj građi i svojoj interdisciplinarnoj mreži - poručuju iz NS EPK.

Strani stvaraoci

CILj programa "Umetnik u gostima" jeste internacionalizacija lokalne umetničke scene i edukacija i umrežavanje lokalnih umetnika sa inostranim umetnicima i organizacijama. Kroz ovaj program podržavaju se novosadski umetnici u realizaciji odlazećih rezidencija, ali se i stranim umetnicima omogućava da dođu u Novi Sad.

Otvoren je, takođe, i konkurs koji književnicima pruža priliku da stvaraju u Pečuju, u Mađarskoj. Mladi umetnici će pisati u okviru određenog koncepta i na zadate teme, u dogovoru sa organizacijom - domaćinom.

Odabranima će biti pokriveni troškovi puta, obezbeđen smeštaj, prostor za rad, promocija rezidencije i novčana naknada za rad i putne troškove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024