DOM ZA ONE SA PLIĆIM DŽEPOM: Zaključen ugovor sa izvođačem radova o izgradnji još jedne zgrade u Ulici Momčila Tapavice na Bistrici

Z. GRUMIĆ

22. 07. 2020. u 15:16

STAMBENA agencija grada Novog Sada nedavno je zaključila ugovor sa izvođačem radova o izgradnji još jedne zgrade u Ulici Momčila Tapavice na Bistrici, namenjene socijalno ugroženim građanima, pa bi uskoro mogli da krenu radovi na drugoj od ukupno šest lamela budućeg stambenog kompleksa.

ДОМ ЗА ОНЕ СА ПЛИЋИМ ЏЕПОМ: Закључен уговор са извођачем радова о изградњи још једне зграде у Улици Момчила Тапавице на Бистрици

Foto Z. Grumić

Posle sprovedene javne nabavke, posao je dodeljen novosadskoj firmi "Intec" (sa podizvođačem "SKV Inženjeringom"), koja privodi kraju i radove na izgradnji "lamele 6", odnosno prve zgrade u nizu socijalnih stanova čija se gradnja finansira iz budžeta grada.

OTPLATA NA 20 GODINA

GRADONAČELNIK Miloš Vučević ranije je rekao da će grad te stanove prodavati po cenama koje su niže od tržišnih, jer su namenjeni socijalno osetljivim kategorijama stanovništva, odnosno stanovnicima koji, zbog niskih primanja, ne mogu da kupe stan na tržištu. Kupci, učesnici konkursa, imaće mogućnost da stanove otplate na 240 mesečnih rata, odnosno za 20 godina.

- Ugovorena vrednost radova za prvu fazu izgradnje "lamele 5" iznosi malo više od 67,97 miliona dinara a kriterijum za dodelu ugovora bio je najniža ponuđena cena - navode u Stambenoj agenciji, uz napomenu da je na tender stigla jedna ponuda, koja je bila važeća.

Ranije je objavljeno da je za tu drugu zgradu stambenog kompleksa planiran ukupni iznos od oko 160 miliona dinara. Na prvoj zgradi, čija je gradnja počela prošle godine, građevinski radovi su okončani a u toku su oni završni, instalaterski. Rok za kompletan završetak objekta, koji sadrži 27 jednoiposobnih i dvoiposobnih stanova, prosečne veličine oko 50 kvadrata, jeste januar 2021. godine.

Planirano je da svake godine bude započeta i urađena po jedna lamela, ako to omogući priliv sredstava u budžetu, predviđenim za tu namenu. Na toj lokaciji na novosadskom Novom naselju predviđeno je da bude ukupno 173 stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna