ŠESTA ŽRTVA KOVIDA-19: Preminuo muškarac (41) iz Gornjeg Milanovca

M. Bošnjak

13. 07. 2020. u 09:30

ШЕСТА ЖРТВА КОВИДА-19: Преминуо мушкарац (41) из Горњег Милановца

Foto M. B.

OD zaraze kovid-19 preminuo je muškarac star 41 godinu iz Gornjeg Milanovca, on je na žalost šesta žrtva epidemije u Rudničko-takovskom kraju, od njenog početka u martu.

Prema rezultatima testova pristiglim do jutros u osam sati, za još pet lica bris je pozitivan na kovid-19.


- Preminuli je imao i hronična oboljenja, koja su dodatno otežavala ovu bolest. On se u Kovid-ambulantu Doma zdravlja javio 25 juna, kada su odrađene sve analize, serološki test/bris, u ovdašnju Opštu bolnicu hospitalizovan je 28. juna, da bi već dva dana kasnije bio prebačen u Klinički centar Kragujevac, gde su zdravstveni radnici sve vreme brinuli o njemu i borili se za njegov oporavak - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna, 39 je novoobolelih, uz nažalost jedan, pomenuti smrtni ishod. Od njih 39, devetoro su izlečeni, šest je smešteno u Klinički centar u Kragujevcu, dva su u milanovačkoj Opštoj bolnici, njih 21 su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu juče je pregledano 60 lica, za 26 je uzorkovana krv radi laboratorijske analize, urađena 23 rentgenska snimka pluća, 21 je serološki testirano, za troje je uzet nazofaringealni bris od kojih je jedan kontrolni. Jedno lice je hospitalizovano na Grudno odeljenje ovdašnje Opšte bolnice – dodao je dr Čivović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)