RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Još šestoro zaraženih virusom korona

Novosti onlajn/M. B.

12. 07. 2020. u 13:20 >> 13:20

KORONA virusom zaraženo je još šest osoba u Rudničko-takovskom kraju, po rezultatima svih briseva, koji su stigli jutros do devet sati.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још шесторо заражених вирусом корона

Foto: M. L.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali su izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, 34 je novoobolelih. Od tih 34, devetoro su izlečeni, sedam je smešteno u Klinički centar u Kragujevcu, dva su u milanovačkoj Opštoj bolnici, njih 16 kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu juče je pregledano 57 lica, za 25 je uzorkovana krv radi laboratorijske analize i urađeni su im rentgenski snimci pluća, 22 je testirano, za osmoro je uzet nazofaringealni bris. Zbog kliničke slike koja ukazuje na kovid-19, iziskuje bolničku negu i praćenje, u milanovačkoj Opštoj bolnici hospitalizovana su četiri pacijenta – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Ta bolnica od danas postaje „non Kovid“ bolnica, jer će za ceo Moravički okrug biti lečilište za sve ostale bolesti. Do daljnjeg, u nju neće biti prijema na lečenje pacijenata pozitivnih na kovid-19. Oni će se lečiti u Opštoj bolnici u Čačku, koja je pretvorena u okružno lečilište svih obolelih od te zaraze.

                                            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!