PROFESORKA OSVAJA VRHOVE: Isidora Čalenić (25) obožava planinarenje, a omiljena je među svojim učenicima

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

12. 07. 2020. u 20:44 >> 20:44

ZRENjANINKA Isidora Čalenić (25), profesorka u srednjim školama "9. maj" i "Uroš Predić", osim druženja sa učenicima, obožava planinarenje i redovna je u akcijama osvajanja planinskih vrhova Srbije.

ПРОФЕСОРКА ОСВАЈА ВРХОВЕ: Исидора Чаленић (25) обожава планинарење, а омиљена је међу својим ученицима

Bogoljub Grujić

- Od kada znam za sebe, sport je moja svakodnevna aktivnost, dugo sam se bavila fitnesom, a sada sam potpuno očarana planinarenjem - kaže, za "Novosti", Isidora Čalenić, jedan od najmlađih članova Kluba planinara iz Zrenjanina, kojoj ne smeta kada je prijatelji u šali oslovljavaju sa "profesorka koja osvaja vrhove".

SVOJ planinarski pohod započela je prošle godine na Fruškoj gori, maratonom od 17 kilometara, a onda se intenzivno prepustila vikend avanturama i osvajanju vrhova srpskih planina.

- Smatram da je moja zemlja prelepa i uživam u predivnoj prirodi - kaže Isidora.

Ponosna je na nedavno osvajanje 1.964 metra visokog vrha Kopren na Staroj planini, koji mnogi smatraju krovom Srbije.

- Osećaj kada se popneš na vrh neke planine je nezaboravan i teško rečima može da se opiše, a adrenalin i nadahnuće za nove podvige i avanture, prijaju mi i predstavljaju veliki podstrek - kaže Isidora.

Bogoljub Grujić

 

REDOM je osvajala Avalu, Kablar, Divčibare, najviši vojvođanski vrh, poznat kao Gudurički, vodopad Tupavica na Staroj planini, a sa vrha Koprena na Staroj planini uživala je u predivnom pogledu na skoro celu Bugarsku.

Isidora Čalenić ima velike planove u planinarenju i sanja osvajanje najviših vrhova sveta, za koje se intenzivno fizički i psihički prirema. U zrenjaninskom Klubu planinara upoznala je mnogo iskusnih i neustrašivih planinara koji su, pre svega, divni ljudi, a i najbolji su joj učitelji.

- Dugo sam u sportu i oduvek sam težila da imam određenu dozu snage i kondicije, ali planinarenje mi je donelo jedan potpuno novi vid izdržljivosti i fizičke spremnosti - dodaje Isidora, uz apel mladim ljudima, da počnu da se bave planinarenjem i otkrivanjem sasvim drugačijeg sveta.

Bogoljub Grujić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a