Vranje dobija četvrtu Kovid Bolnicu

J. S.

07. 07. 2020. u 12:19

Zbog potrebe za hospitalizacijom pacijenata kod kojih je potvrđen kovid virus ili imaju simptome u Vranju će biti otvorena još jedna Kovid bolnica, u zgradi Psihijatrije, potvrdila je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Врање добија четврту Ковид Болницу

Foto: D. Ristić


U Bolnici će biti najmanje 60 kreveta, a pacijenti sa psihijatrije njih dvadesetak biće privremeno preseljeni na ORL odeljenje.
Trenutno je u tri Kovid bolnice hospitalizovan 141 pacijent, ima 16 slobodnih ležajeva.
Od početka epidemije do sada u Vranju je registrovano obolelo 645 pacijenata kod kojih je potvrđen virus.
Tokom prošle nedelje u Vranju su se desila i šest smrtnih slučajeva tako da se broj umrlih u Vranju od početka epidemije popeo na 18, pokazuju podaci Zavoda ua javno zdravlje.
Statistika u Vranju pokazuje da od kovid infekcije više obolevaju muškarci i to preko 40 godina starosti. Oni imaju teži oblik bronhopneumonije, dok su žene manje podložne zarazi.

- Imali smo nekoliko slučaja koji su se tragično završili. Ti ljudi su posle samo nekoliko sati upućivani ka Kliničkom centru u Nišu gde su duže vreme bili na respiratorima i velika je tragedija da su na kraju umrli, uprkos visokostručnom medicinskom osoblju koje je primenilo sve metode kako bi spasilo pacijente – kaže dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra.
Ispred jedine Kovid ambulante u kojoj se dnevno pregleda 200 pacijenata i juče su primećene gužve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere