POČELE SLAVSKE KUPOVINE: Paraćinci kupuju „živu vagu“, manje pečenje
ZBOG ulaska u period učestalih slava, naročito od novembra, žitelji grada na Crnici već uveliko razmišljaju kako da pripreme slavsku trpezu, a da previše ne ugroze kućni budžet.
Foto: Fejsbuk/Stočna pijaca Paraćin
Za veći broj gostiju mnogo je isplativije kupiti prase „na meru“ nego pazariti već spremljeno pečenje u nekoj od trgovina ili pečenjara, kažu sugrađani koji su već proveravali cene.
Sudeći prema ponudama koje se objavljuju i na društvenim mrežama, za kupovinu praseta, „živa vaga“, treba izdvojiti od 350 do 400 dinara po kilogramu, dok jagnje treba platiti od 400 do 500. Dodatan novac treba izdvojiti još za uslužno pečenje, 1.500 ili 2.000 dinara za prase ili jagnje do 25 kilograma.
Cena kupljenog prasećeg pečenja je minimum 1.800 dinara po kilogramu, a jagnjećeg od 2.200 pa naviše. Zbog toga je računica jasna - tvrde Paraćinci koji ovih dana kreću u slavske kupovine i već ugovaraju nabavku prasadi i jagnjadi.
Preporučujemo
U VRANjU SUTRA ZASEDA GRADSKO VEĆE: Usklađenost planiranih i realizovanih aktivnosti
16. 12. 2025. u 14:58
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)