OSAM VEKOVA SRPSKE MEDICINE: Otvoren 15. kongres istoričara medicine u manastiru Sveti Prohor Pčinjski

Дејан Ристић
Dejan Ristić

10. 06. 2024. u 20:04

U manastiru Sveti Prohor Pčinjski otvoren je 15. Kongres istoričara medicine pod nazivom "800 godina srpske medicine", koji organizuje sekcija za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva.

ОСАМ ВЕКОВА СРПСКЕ МЕДИЦИНЕ: Отворен 15. конгрес историчара медицине у манастиру Свети Прохор Пчињски

Dejan Ristić

Pozdravnu reč je održao predsednik sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva, dr Zoran Vacić.

Na otvaranju su govorili i episkop vranjski gospodin Pahomije, ambasador Republike Poljske u Srbiji, gospodin Rafal Perl, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr. sc. vet. med. Radivoje Anđelković, predsednik Naučnog društva za istoriju zdravstvene kulture Vojvodine prim. dr Vladimir Sakač, a kongres je otvorio predsednik Srpskog lekarskog društva, dr Milan Nedeljković.

Nagrada Srpskog lekarskog društva za doprinos proučavanju istoriji medicine uručena je prof. dr Draganu Mikiću, rođenom Vranjancu i predsedniku Organizacionog odbora kongresa.

Radni deo kongresa nastavljen je prikazivanjem dokumentarnog filma "Menš" o poljskom lekaru, prof. dr Ludviku Hiršveldu, promocijom knjige dr Marine J. Janjić "Lekari Vranjanci, školovani na evropskim univerzitetima i otvaranjem izložbe o doktoru Milanu Nikoliću.

Program 15. Kongresa istoričara medicine trajaće do petka, 14. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!