SUSRET SA LJILJANOM ŠARAC: Književno veče u leskovačkoj Narodnoj biblioteci

I. M.

15. 05. 2024. u 14:52

Narodna biblioteka u Leskovcu organizuje „Književni susret sa Ljiljanom Šarac“, dobitnicom prestižne nagrade „Beogradski pobednik“ i jednom od najičitanijih domaćih autora u ovoj ustanovi kulture.

СУСРЕТ СА ЉИЉАНОМ ШАРАЦ: Књижевно вече у лесковачкој Народној библиотеци

foto: I.Mitić

Književno veče biće održano u petak, 17. maja, u 19 časova. Ljiljana Šarac, rođena je u Smederevu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu na smeru Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću.

Objavila je zbirku pesama „Lutka učaurene duše“ kao i romane: „Opet sam te sanjao“, „Gde sam to pogrešila“, „Zid tajni“, „Zlatna žila“, „Starija“, „Stariji“ i Đurđevim stopama“.

Dobitnica je nagrada „Beogradski pobednik“ i „Smederevski orfej“. Član je Književnog kluba Čukarica i Udruženja književnika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji