DOBRO DOŠAO KUĆI, PORED BEGEJA: U Zrenjaninu promovisana nova knjiga o Mihajlu Pupinu (FOTO)

B. G.

07. 04. 2024. u 12:33

FONDACIJA Mladen Selak iz Beograda i udruženje Godina Pupina Zrenjanin, bili su domaćini i organizatori promocije knjige inženjera Milana Božića "Pupinovi patenti i njegova filozofija".

ДОБРО ДОШАО КУЋИ, ПОРЕД БЕГЕЈА: У Зрењанину промовисана нова књига о Михајлу Пупину (ФОТО)

foto: J.Stevanov

- Samo nekoliko dana nakon predstavljanja u Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu, knjiga je promovisana u Kulturnom centru u Zrenjaninu i na taj način, naš Mihajlo Pupin vratio se u svoj grad na Begeju - naglasio je dr Ivan Bošnjak, državni sekretar, koji je uz moderatora Đorđa Prstojevića, na zanimljiv način animirao publiku.

Osim autora, ing Milana Božića, o knjizi su govorili istoričarka Čarna Milenković, dr Dragoljub Cucić, direktor Centra za talente u Pančevu i Svetislav Zakić, direktor Doma kulture Mihajlo Pupin u Idvoru, a sve njih u jednu dušu, povezao je upravo Pupin i svako od njih predstavio je po jedan segment svog rada posvećen njemu.

U knjizi “Pupinovi patenti i njegova filozofija”, Milan Božić opisuje njegov životni i naučni put, odnosno karijeru naučnika, pronalazača, profesora, publiciste, dobrotvora, akademika...

- Pupin je bio počasni konzul Srbije u Americi, dobitnik mnogih naučnih nagrada i medalja, počasni doktor osamnaest svetskih univerziteta, a ove godine se obeležava 170 godina od rođenja i stogodišnjica od kako je Mihajlo Pupin dobio Pulicerovu nagradu za svoju autobiografiju "Sa pašnjaka do naučenjaka" - istakao je ing Milan Božić.

Promociju su ukrasile devojke u nošnjama iz Kulturno umetničkog društva Pionir iz Zrenjanina. 




 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?