NASILNICI SEBE PREDSTAVLJAJU KAO ŽRVE: Oglaslili se iz novosadskog SNS o navodnom incidentu u Kaću

Z. G.

06. 04. 2024. u 17:57

GRAĐANI Kaća nisu dozvolili predstavnicima bivšeg režima da ih isprovociraju danas ispred njihovih kuća, pa se u jednom trenutku dogodilo najobičnije koškanje koje je u javnosti predstavljeno kao napad.

НАСИЛНИЦИ СЕБЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ КАО ЖРВЕ: Огласлили се из новосадског СНС о наводном инциденту у Каћу

Z. Grumić

To je izjavila Sanja Draško, predsednica Odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Grada Novog Sada povodom provokacije novosadskog odbora Stranke slobode i pravde. Naime, danas u Kaću su, navodno, fizički napadnuti funkcioneri SSP, a za taj napad optužili su novosadski SNS.

- Oni koji nam blokiraju saobraćaj, vređaju i progone aktiviste Srpske napredne stranke, napadaju na državne institucije, došli su danas u Kać da gnusnim lažima i sramnim propagandnim materijalom provociraju meštane. Kaćani im nisu dozvolili da ispred njihovih dvorišta i kuća ponove taj njihov prepoznatljiv scenario pa se, najverovatnije desilo najobičnije koškanje, zbog čega su oni napravili čitavu dramu i sebe predstavili kao žrtve – istakla je Sanja Draško na konferenciji za novinare u sedištu Gradskog odbora SNS.

Ona je naglasila da je običnom narodu „dozlogrdilo to što aktivisti Srbije protiv nasilja sprovode“ nad građanima u dužem vremenskom periodu i u ime SNS apelovala na građane da ostanu dostojanstveni i da se uzdrže od bilo kakvog nasilja a da nadležni državni organi nastave da rade svoj posao.

Draško je dodala da deo onih, koji su evidentno politička manjina u Srbiji, nastavljaju sopstveni scenario prema kojem „bukvalno progone, uhode i maltretiraju“ aktiviste SNS.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?