BESPLATNO U VRTIĆ : Danas u Beočinu počeo upis mališana, opština pokriva sve troškove

S. B.

03. 04. 2024. u 15:39

SVA deca na teritoriji Opštine Beočin moći će i ove godine besplatno da pohađaju vrtiće, a konkurs za upis mališana, danas je objavljen u Predškolskoj ustanovi "Ljuba Stanković" u tom fruškogorskom mestu i biće otvoren do 10. maja.

БЕСПЛАТНО У ВРТИЋ : Данас у Беочину почео упис малишана, општина покрива све трошкове

S.B.

To je odluka beočinske Skupštine opštine, po kojoj pravo da konkurišu imaju deca rođena najkasnije do 30. juna 2023. godine.

U mestima Opštine Beočin, Beočin selu, Čereviću, Rakovcu, Banoštoru, Suseku i Lugu, ima osam objekata predškolske ustanove koji bi trebalo da zadovolje potrebe, kako se očekuje, oko 400 mališana.

- Zahtevi za upis podnose se elektronskim putem, preko usluge eVrtić na nacionalnom portalu eUprava, do 10. maja. Takođe, roditelji mogu i lično preuzeti zahteve i podneti dokumentaciju u centralnom objektu Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“ u Ulici Dostija Obradovića broj 4 a. Prijave se vrše za celodnevni boravak svih uzrasnih grupa kao i za poludnevni boravak u pripremne predškolske grupe, uz napomenu da su prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, roditelji dece rođene u periodu od 1. marta 2018. godine do 28. februara 2019. godine u obavezi da upišu dete u pripremni predškolski program. Za sve ostale grupe, upis će se vršiti prema raspoloživim kapacitetima ustanove- ističe se u odluci Skupštine opštine Beočin i naglašava da se više informacija o konkursu može pogledati na zvaničnoj stranici www.beocin.rs.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)