OPŠTINA NEGOTIN URUČILA UGOVORE O STIPENDIRANJU: Stimulacija za znanje za 37 đaka i studenata

S. M. J.

29. 03. 2024. u 15:40

UČENICIMA srednjih škola i studentima koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja, danas su u Negotinu uručeni ugovori o stipendiranju.

ОПШТИНА НЕГОТИН УРУЧИЛА УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ: Стимулација за знање за 37 ђака и студената

Foto: S.M.Jovanović

Lokalna samouprava u Negotinu stipendiraće ove školske godine 32 odlična učenika srednjih škola i petoro studenata koji studiraju istoriju, nemački jezik i književnost, računarske nauke i elektrotehniku i računarstvo, za opštinu Negotin deficitarne kadrove.

Za razliku od prošle godine iznos stipendija je povećan sa 7.000 na 13.000 dinara za studente i sa 4.000 na 6.000 dinara za srednjoškolce. Stipendije se, inače, isplaćuju u 10 mesečnih rata.

 -Smatram da je ulaganje u znanje i najbitnije, jer je to nešto što će ovoj deci da olakša kasnije i otvori neke nove puteve njihovog daljeg razvoja u životu. Sve što se za znanje, usavršavanje ili pomoć, znak pažnje, ima smisla. U nekom narednom periodu ćemo svakako uvećati i broj stipendija i iznos - rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Za učeničke i studentske stipendije, u budžetu za 2024. godinu izdvojeno je pet miliona dinara, 1,2 miliona više u odnosu na prošlu godinu u kojoj je lokalna samouprava stipendirala 31 srednjoškolca i petoro studenata.

- Vama đacima i studentima poručujem da se borite, jer je ulaganje u sebe na kraju najisplatljivije, a roditeljima poručujem da budu istrajni, da vam deca budu što bolja jer to i jeste poenta roditeljstva - dodao je Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde