BEZ KAJANJA I ŽALJENJA ZBOG NEVINIH ŽRTAVA: Subnor Vranja osudio odluku Saveta Bezbednosti UN da se ne raspravlja o NATO bombardovanju 1999.

Jelena Stojković

27. 03. 2024. u 10:15

NA sednici predsedništva Gradskog odbora SUBNOR-a Vranje osuđena je odluka Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija da se ne raspravlja o NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

БЕЗ КАЈАЊА И ЖАЉЕЊА ЗБОГ НЕВИНИХ ЖРТАВА: Субнор Врања осудио одлуку Савета Безбедности УН да се не расправља о НАТО бомбардовању 1999.

Foto: J.S.

U ime svih boraca i učesnika odbrane od NATO agresije izraženo je nezadovoljstvo zbog zaključka da ovo pitanje nije bitno za međunarodnu bezbednost i da Savet Bezbednosti nije dužan da se njime bavi.

- Ogorčenje je tim veće, što su na ovakvu odluku najviše uticali predstavnici onih zemalja koje su u NATO paktu i koje su bombardovale SRJ 1999. godine. Ovakvim reagovanjem i stavom pokazali su da u njihovoj odluci nema kajanja za ono što se dešavalo u toku 78 dana NATO agresije kao i žaljenje za žrtvama, što znači i da se politika njihovih zemalja prema NATO agresiji za 25 godina nije promenila. Bez obzira na ovakav stav i odluku Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, SUBNOR Grada Vranja i borci juga Srbije daju punu podršku rukovodstvu države Srbije u očuvanju nacionalnih interesa i negovanju slobodarskih tradicija – navode iz SUBNOR -a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!