RELAKS IZ ĐAČKE KLUPE: Učenička kompanija Srednje škole "Nikola Tesla" u Batočini spremna za nove izazove

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 03. 2024. u 12:00

ČLANOVI učeničke kompanije u srednjoj školi "Nikola Tesla" iz Batočine osmislili su proizvode koji umanjuju stres i anksioznost, oslobađaju od negativnih misli i relaksiraju telo.

РЕЛАКС ИЗ ЂАЧКЕ КЛУПЕ: Ученичка компанија Средње школе Никола Тесла у Баточини спремна за нове изазове

Foto:Učenička kompanija iz Batočine

 U asortimanu su labelo, maska za lice i šumeća kugla, a ključni sastojak je biljka ašvagande - poznata upravo po umirujućim svojstvima.

- Ovaj moćni sastojak pomoći će korisnicima naših proizvoda da, posle stresnog dana, sebi priušte trenutak relaksacije - ocenjuje Marko Ilić, nastavnik koji, zajedno sa biznis mentorkom i izvršnom direktorkom Kompanije, Bojanom Vasiljević, pruža podršku i usmerava mlade preduzetnike, a savetima za unapređenje proizvoda pomažu i profesori Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Lapovo

PROFESOR Marko Ilić, koji je nedavno nagrađen povodom Dana SŠ "Nikola Tesla", bio je mentor i učeničkoj kompaniji iz Lapova, koja je proizvela bombonu za dijabetičare upakovanu u narukvicu prepoznatljivog dizajna. Njihov proizvod od meda i crvene alge Agar-agar lane je na Nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija za školsku 2022/2023, u konkurenciji 20 učeničkih kompanija iz 14 gradova i 16 srednjih škola iz Srbije, osvojio treće mesto.

Članovi kompanije su Milica Stojanović, izvršna direktorka sa vizijom strateškog vođenja kompanije, Jana Radomirović, direktorka proizvodnje, koja nadgleda proces izrade i kontroliše kvalitet, Katarina Ristić, direktorka finansija zadužena za stabilnost i održivost poslovanja, te Aleksandar Stojanović, direktor marketinga usmeren ka širenju svesti o ovim proizvodima.

A, jedan od testova proizvoda đake iz Batočine biće i regionalno takmičenje učeničkih kompanija centralne Srbije, koje će 28. marta biti održano u Kragujevcu.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)